SOBE CENTRALA TERMICA CU LEMNE
       O noua colectie de sobe centrala termica cu lemne care iti ofera mari avantaje si caracteristici si mai surprinzatoare.
Sobele centrala termica pot incalzi locuinte cu suprafata de pana la 160 mp, utilizand kiturile de instalare sobele pot produce agent termic si apa calda menajera.
       Diverse finisaje si culori, pentru a-ti amenaja casa in stilul pe care il preferi, obtinand o incalzire ecologica pe lemne si o consistenta economisire energetica.
Lemnele, spre deosebire de combustibilii fosili (carbuni, motorina, gaze, etc.) in timpul combustiei nu cresc productia de anhidrida carbonica necontribuind astfel la formarea efectului de sera.
       Sobele centrala termica pe lemne , multumita unei tehnologii avansate, exercita o combustie optima.
Parametrii de lucru sunt certificati de institutii europene autorizate.
SCHEMA DE FUNCTIONARE
(A) Intrare aer de combustie primara

(B) Intrare aer secundar

(C) Parghie reglare aer secundar

(D) Intrare apa rece

(E) Iesire apa calda

(F) Iesire gaze arse

(G) Sertar cenusar

(H) Serpentina
PRINCIPIU DE FUNCTIONARE
       Termosoba este proiectata pentru a produce apa calda pentru calorifere si apa calda menajera.
Gazele arse produse in urma arderii lemnelor in focar, inainte de a ajunge in cosul de fum scalda peretele tubular incalzind apa din instalatie care circula in interiorul lor.
In afara incalzirii apei, o parte din caldura produsa de combustie este eliberata in ambient prin iradiere prin intermediul geamului ceramic de inchidere a gurii focarului.
REGLAREA AERULUI PRIMAR DE COMBUSTIE
       Reglarea este obtinuta prin intermediul unui termoregulator cu termometru. Setand cu ajutorul selectorului corespunzator temperatura dorita pentru apa in circulatie, termoregulatorul regleaza in consecinta in mod automat cantitatea de aer care intra in focar pentru a gestiona combustia pana la atingerea temperaturii apei setata
BY-PASS GAZE ARSE AUTOMAT
       In faza de aprindere, cu gura deschisa, pentru a facilita pornirea combustiei, clapeta de gaze arse ramane in pozitia de deschidere astfel incat gazele arse sa poata direct si cu usurinta sa ajunga la cosul de fum.
Cand combustia este bine demarata, inchizand usita se inchide in mod automat si clapeta de gaze arse.
In acest dispozitiv, gazele arse, inainte de a ajunge la cosul de fum, deviaza in asa fel incat scalda si cedeaza caldura atat peretelui dublu, cat si conductelor schimbatoare de caldura.
AER SECUNDAR DE COMBUSTIE
       Cantitatea de aer secundar introdusa in focar este presetata. Aerul secundar intra in focar prin intermediul unor fante situate pe traversa superioara a usii.
       Aerul secundar, in afara de faptul ca scalda geamul mentinandu-l curat, permite reaprinderea reziduurilor nearse reducand emisiile din atmosfera.
USA FOCAR
       Este realizata cu o structura din fonta si geam ceramic rezistent la soc termic de 800°.