SOBA CU PELETI
MULT MAI MULT DECAT O SOBA
       Sobele cu peleti sunt proiectate cu tehnologie avansata pentru incalzirea ecologica si economisirea energetica. Soba cu peleti poate fi instalata fara dificultate in case sau apartamente de oras cu utilizarea unui cos de fum de dimensiuni reduse.
Finisajele sobelor cu peleti variaza, ele pot fi din otel, ceramica sau steatit, piatra naturala. In general sobele cu peleti sunt dotate cu panou sinoptic (programator), umidificator si telecomanda.
COMODITATE SI EFICACITATE PENTRU UN AMBIENT CALD SI CONFORTABIL
       Sobele cu peleti permit o autonomie de combustie chiar si pentru mai multe zile asigurand o incalzire economica.
       Aceasta autonomie este monitorizata electronic de un panou sinoptic de ultima generatie care regleaza regimul de functionare, diversificandu-l intre diversele intervale orare ale zilei si in diversele zile ale saptamanii, in functie de exigente si de necesitati.
       Aceasta este o solutie care garanteaza o gestionare a incalzirii intr-adevar conform principiului comoditatii si al confortului.
Fiecare model are diverse functii care sunt reprezentate de urmatoarele simboluri.
       N.B. Iconurile constituie numai simbolistica functiei, se recomanda verificarea pentru fiecare model daca este in dotare sau este un optional. Pentru o mai mare comoditate, imprimati aceasta pagina si comparati-o cu simbolurile specifice care apar pe fiecare produs.
SISTEM EVACUARE FORTATA PRIN PERETE
       Permite o instalare si in cazul in care nu este in apropierea conductei de evacuare a gazelor arse. Evacuarea gazelor arse se poate face si direct prin perete.
SISTEM SAFE-PELETI
       Sistem care garanteaza prin intermediul conductei de gaze arse cu tiraj natural iesirea gazelor arse si in absenta curentului electric si permite obtinerea unei flacari lente mult mai placuta din punct de vedere vizual, asemanatoare celei a arderii lemnelor.
S.C.C. REVOLUTIONAREA COMBUSTIEI
       Din studiile tehnice a aparut un nou si avantajos sistem de combustie denumit S.C.C. (Sistem Combustie Curata). Un sistem inovator care garanteaza gaze arse mai curate si putere termica utila mai mare. De fapt, dupa o buna “combustie primara”, obtinuta prin intermediul unei metode revolutionare de distributie a aerului de combustie, se obtine optimizarea procesului multumita “post-combustiei”. Aerul pentru “post-combustie” este introdus in focar in cadrul aceluiasi sistem (SCP) pentru a permite reducerea substantelor poluante (CO) si recuperarea ulterioara a caldurii.
SISTEM DE VENTILATIE FORTATA
       Toate sobele sunt echipate cu sistem de ventilatie fortata. Pentru cei care doresc eficienta maxima in incalzire, tehnologia Edilkamin a elaborat un sistem de ventilatoare care optimizeaza puterea utila a sobei potentandu-i ulterior capacitatile termice.
UMIDIFICATOR:
       Pentru a imbunatati calitatea aerului in ambient.
RADIOCOMANDA/TELECOMANDA:
       Permite efectuarea operatiunilor normale prevazute pe panoul sinoptic, sunt posibile deci: pornirea si oprirea sobei, gestionarea fazei manuale, gestionarea fazei automate.
PANOUL SINOPTIC:
       Permite gestiunea si controlul tuturor fazelor de functionare a sobei, in afara reglarii parametrilor
PROGRAMATOR ORAR:
       Program pornire si oprire automata la ora dorita.
CONFORT CLIMA:
       O largire a conceptului de functionare in regim automat, face ca soba sa se stinga la atingerea temperaturii dorite si se reaprinde cand temperatura coboara din nou. (de utilizat numai in cazul unor ambiente foarte bine izolate, in scopul de a nu activa in continuu functia)
AUTOCHECK:
      La rece care permite identificarea imediata a eventualelor inconveniente.
CURATAREA AUTOMATA A INTERIORULUI SOBEI:
      Pentru multe ore de functionare neintrerupta. Nu exclude curatarea ordinara de efectuat cand soba este rece (vezi fisa tehnica).
PREGATIREA PENTRU GESTIUNEA LA DISTANTA:
      Conectand la placa electronica un modem se poate aprinde soba la distanta prin intermediul unui telefon
INTRERUPATOR SINOPTIC INCORPORAT
      Intrerupatorul sinoptic incorporat in soba pentru comanda (manuala sau automata) a ventilatoarelor in cazul circulatiei prin ventilatie fortata. Comenzile de pe intrerupator devin operative cand aerul pentru incalzire depaseste 50°C.
NORME DIN 1891
      Edilkamin dispune de o vasta gama de produse marcate cu prestigioasa certificare DIN, prestigiosul institut german recunoscut la nivel international, care certifica conformitatea produsului cu normele de referinta conferind propriei marci garantia calitatii, sigurantei si respectului pentru mediul inconjurator.
Peletii, combustibilul practic si cu capacitate ridicata
      Peletii sunt un produs din rumegus, presat de masini speciale in cilindri care pot avea diverse lungimi 1,5-2 cm si 6 mm diametru. Caracterul compact da acestui tip de combustibil caracteristici de putere calorifica ridicata (p.c.i. 4.000-4.500 kcal/kg).
      Peletii se disting prin umiditatea scazuta (mai mica de 12%) si prin densitatea sa crescuta precum si prin regularitatea materialului. O conditie necesara pentru productie este utilizarea de lemn natural, adica netratat cu substante corozive, adezivi sau vopsele, deci un produs ecologic.
      Este o resursa cu o utilizare foarte comoda deoarece permite o autonomie de combustie chiar si pentru mai multe zile. Autonomie monitorizata electronic de un panou sinoptic de ultima generatie care regleaza regimul de functionare, diversificandu-l intre diversele intervale orare ale zilei si in diversele zile ale saptamanii, in functie de exigente si de necesitati.
      Aceasta este o solutie care garanteaza o gestionare a incalzirii intr-adevar conform principiului comoditatii si al confortului.
SCHEME DE FUNCTIONARE
(A) Rezervor combustibil (peleti)

(B) Snec alimentare combustibil

(C) Motoreductor

(D) Interior de combustie

(E) Rezistenta electrica tip cartus

(F) Racord iesire gaze arse

(G) Ventilatoare aer de incalzire

(H) Gratar iesire aer cald

(I) Panou sinoptic

(L) Aspirator centrifug pentru evacuare gaze arse